30.8 C
Пазарджик
петък, 19 юли, 2024

В Стрелча обсъдиха Плана за интегрирано развитие на общината

В Стрелча бе проведено обществено обсъждане на Плана за интегрирано развитие на Община Стрелча 2021 – 2027 г.(ПИРО).

Заместинк-кметът на общината Васил Кацаров, представи общата рамка на проекта на ПИРО, заложените приоритети и мерки за постигане на дефинираните цели за трайно подобряване на икономическото, социалното и екологичното състояние на община Стрелча. При реализацията на мерките ще се използват финансови инструменти, включително съфинансирани от фондовете от Европейския съюз, посочи зам.-кметът.

В обсъждането участваха представители на Обществения съвет в Община Стрелча и председателката на Общински съвет – Стрелча Иванка Илинова. Те дискутираха въпроси, свързани с дефинираните приоритети на Плана, а именно: чистотата на въздуха и питейната вода, оптималното използване на балнеологичните ресурси на минералната вода, развитието на образователните институции в общината и алтернативния потенциал на дуалното обучение, електронното управление и услуги на администрацията.

Препоръките на присъстващите бяха насочени към предприемане на мерки за търсене на алтернативни източници за водовземане, включване на конкретни финансови инструменти и действия в плана, обвързването му с европейските програми и проекти.

Проектът на ПИРО е публикуван на официалната страница на Община Стрелча. Същият е отворен документ, който може да бъде актуализиран и изменян с решение на Общинския съвет.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img
spot_img

Последни статии