13.9 C
Пазарджик
вторник, 21 май, 2024

Връчиха Третата национална награда на името на Богдан Овесянин

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Тодор Каракашев – поет, преводач, литературен критик и изтъкнат изследовател на творчеството на Богдан Овесянин е третият носител на наградата, учредена в Стрелча през 2014 г.

Тя бе присъдена след единодушно решение на комисия в състав поетът Боян Ангелов, публицистът и издател Иван Гранитски и стрелчанския писател Яко Бойчев.

На тържествената церемония, организирана от Община Стрелча кметът инж. Георги Павлов приветства г-н Каракашев и присъстващите, сред които членовете на комисията, директорът, учители и ученици от СУ “ Св. Св. Кирил и Методий“, общественици, като изрази гордостта си, че наградата е в ръцете на един от задълбочените изследователи на човека и поета Тодор Натов.

В своето изложение носителят на наградата сподели как се е събудил интересът му към творчеството на Богдан Овесянин, като акцентира, че се е впечатлил от неговата скромност и разбирането на детската душевност.

Специален гост на церемонията бе дъщерята на Богдан Овесянин и добър приятел на града, г-жа Бисерка Натова, която произнесе прочувствено слово.

Наред с победителя в конкурса Тодор Каракашев, номиниран от Съюза на българските писатели, за награда в третото издание бяха предложени Соня Копукова, Радосвета Гюлева и Михаил Гунчев.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии