1.9 C
Пазарджик
четвъртък, 22 февруари, 2024

Съдът пусна Ахмед Муса под парична гаранция от 7 500 лева

След 3 години в затвора, Ахмед Муса Ахмед днес беше пуснат под парична гаранция от 7 500 лева. Окръжен съд – Пазарджик уважи искането за изменение на мярката му за неотклонение ”Задържане под стража” по отношение на Ахмед Муса Ахмед, който е подсъдим по делото за проповядване на омраза на религиозна основа и пропагандиране на война чрез разпространение на идеите на терористичната организация ”Ислямска държава“ и му е определи по-лека.

В съдебна зала защитата на Ахмед Муса Ахмед адвокат Елвира Панкова изтъкна като причина за исканата промяна на мярката от „Задържане под стража“ в по-лека влошеното здравословно състояние на майката на Муса и това, че няма кой да се грижи за семейството му.

Събраните по делото доказателства не могат да установят категоричната вина на подсъдимия, обясни Елвира Панкова. Според справката той е задържан на 26-ти ноември 2014-та година и e в ареста вече 3 години и 2 дни. Прокурор Недялка Попова се съгласи с мотивите на защитата и заяви, че е съгласна мярката му да бъде променена. Тя обаче поиска да му бъде наложена парична гаранция в размер на 10 хиляди лева.

Съдия Кристина Пунтева уважи искането за изменение мярката за неотклонение „Задържане под стража” на Ахмед Муса Ахмед, който е подсъдим за проповядване на омраза на религиозна основа и пропагандиране на война чрез разпространение на идеите на терористичната организация „Ислямска държава“ и му определи по-лека – парична гаранция от 7 500 лева.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 7-дневен срок.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии