5.9 C
Пазарджик
понеделник, 22 април, 2024

Поредна нова придобивка за община Сърница

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Противопожарна служба, която ще обслужва община Сърница, бе официално открита в родопския град. Там ще се съхранява техника и оборудване за  доброволното формирование, което има  противопожарен автомобил дарен преди време от Швейцария. Доброволците са сочени за една от най-дейните организация в страната и често са давани за пример.

Доброволното формирование в община Сърница вече има своя сграда и ново оборудване. Само за няколко месеца екипът на кмета Неби Бозов е успял да изгради модерен гараж, в който да се помещава и дареният им от Швейцария противопожарен автомобил.  Кметът Неби Бозов изказа своите благодарности към представителите на регионалната и централна държавна власт за помощта и съдействието при реализирането на този проект, който е от огромно значение за жителите на най-младата община в областта. Най-радостни от факта, че вече са напълно подготвени да реагират в различни ситуации бяха доброволците от формированието в Сърница.

Ръководството на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението изрази надежда, че противопожарният автомобил, с който разполагат доброволците, ще се използва повече в тренировки, а не в реални ситуации.  На това се надяват и доброволците, и жителите на община Сърница.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии