14.9 C
Пазарджик
сряда, 21 февруари, 2024

Преобразиха сградата на Младежкия дом в Сърница

Най-младата и най-малка община в област Пазарджик Сърница е сочена сред отличниците в национален мащаб за реализацията на проекти. Чрез такъв изцяло е ренови6раната сграда на Културния дом (бившето читалище). Залата е цялостно обновена, с ремонтирана сцена и салон на два етажа. Инвестиции се правят и в образователната инфраструктура на родопската община.

Със средства по два проекта Община Сърница буквално преобрази сградата на така наречения Младежки дом. Администрацията на кмета Неби Бозов получи близо 230 хил. лв, по проект “Красива България”. Финансиращият орган тогава одобри едва 38 проекта в цялата страна, като този от Сърница бу сред тях.

Така ремонтните дейности по преобразяване на изоставената от 1993 година сграда на читалището започват.

Съществуващата сграда е пристроена, за да бъде осигурен достъп до балкона на втория етаж. Има изградени санитарни възли. Обновени са покривната конструкция, сцената и балкона. Днес сградата има съвременен облик и разполага с необходимото оборудване за нейното функциониране. 

Община Сърница продължава инвестициите и в образователната инфраструктура, категоричен е кметът Неби Бозов.

От общината в Сърница отчитат като свои големи успехи разкриването на пункта за издаването на български документи за самоличност, многофункционално хале за противопожарния автомобил и на не последно място разкриването на денонощен център за Спешна медицинска помощ.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии