13.9 C
Пазарджик
вторник, 21 май, 2024

Швейцарската противопожарна служба дари автомобил на доброволното формирование в Сърница

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Модерен и функционален противопожарен автомобил получи доброволното формирование в Община-Сърница. Символично ключовете на безценната придобивка бяха връчени от директорът на Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението комисар Ангел Ангелов на отговорника на доброволното формирование в родопското градче. На тържественото събитие присъства и кметът на общината Неби Бозов.

По този начин местното доброволно формирование бе оборудвано с многофункционален противопожарен автомобил за борбата с пожари и природните бедствия.

Пожарният автомобил е предоставен безвъзмездно от Швейцарската пожарна служба, пожарните инспекторати на Базел-град и Базел Ланд, Швейцария и Сдружение за подкрепа на пожарните служби в България. Той е с изключително висока функционалност, включително осем местна кабина за екипаж и пълно оборудване.
От ръководството на Регионалната дирекция изразиха надежда противопожарния автомобил да бъде използван повече в тренировки, а не в реални ситуации.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии