10.9 C
Пазарджик
вторник, 23 април, 2024

Трима мъже от Пещера починаха след заразяване с COVID-19

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Три са вече жертвите на коронавирусната инфкеция от Пещера. В събота от пловдивската болница „Пълмед“ съобщиха, че е починал 73-годишен мъж, след като 8 дни е бил интубиран. Това е съпругът на първата заразена жена от Пещера, която бе изписана след лечение в МБАЛ Пазарджик. След 15 дневна борба за живота на 43-годишен мъж, отново от Пещера, лекарите от областната болница загубиха битката. Въпреки настъпило подобрение и екстубиране на мъжа, сутринта на 13 април, той е починал от белодробна емболия, съобщиха от здравното заведение.
В началото на Страстната седмица стана ясно, че 61-годишен мъж от Пазарджик е първият потвърден случай на Ковид-19 в областния град. Контактните му лица са установени, съобщиха от РЗИ-Пазарджик.

На фона на цифрите и статитистиката, началникът на Инфекциозно отделение в Пазарджик, в което се лекуват тежките случаи и двама пациенти вече починаха, отправи призив от страницата си във Фейскбук да останем у дома. Д-р Мария Пишмишева написа :
Този Великден е различен! Нашият живот е различен от един месец! И така ще бъде докато това е необходимо. За да се опазим, за да се съхраним!
Пожелавам на всички да сте здрави. Посрещнете Светлите празници с усмивка и надежда.
Почетете Божия син в дома си, с хората, които обичате и прекарайте един незабравим празник.
А ние ще бъдем на поста си – в болниците, в грижа за нуждаещите се!
Помогнете ни – ОСТАНЕТЕ В ДОМА СИ !
ВЯРАТА Е В СЪРЦЕТО НА ВСЕКИ ОТ НАС! А НАШИЯТ ДОМ Е НАШИЯТ ХРАМ!

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии