18.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

Убиецът Георги Генов поиска дело по съкратената процедура

Делото за убийството на 41-годишната Катя Генова ще се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие. Това реши днес Окръжен съд-Пазарджик по време на разпоредителното заседание. В съдебна зала подсъдимият Георги Генов призна всички факти от обвинителния акт. Близките на убитата поискаха справедлив процес и доживотен затвор за убиеца.

 

В разпоредително заседание на пазарджишкия окръжен съд, подсъдимият за убийството на съпругата си Катя – Георги Генов, защитата му, държавното обвинение и гражданските ищци постигнаха съгласие, че няма процесуални пречки за гледане на делото.

 

Тримата наследници на убитата Катя – нейните две дъщери и майка й бяха конституирани като граждански ищци и предявиха иск за по 200 000 лв. за нанесени неимуществени вреди. Пред съда подсъдимият призна изцяло фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт и отказа да се събират други доказателства в съдебната фаза. Съдът уважи искането делото да бъде гледано по реда на съкратеното съдебно следствие.

 

Почернената майка на убитата Катя Генова поиска доживотен затвор за убиеца на дъщеря си.

 

Съдът допусна до разпит трима свидетели, които ще изнасят характеристичните данни за Катя и подсъдимия и ще бъдат доведени при следващото съдебно заседание на 2-ри май.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии