29.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Усложнява се епидемичната обстановка в областта

Областният кризисен щаб в Пазарджик е направил анализ на епидемиологичната обстановка в региона и е разгледал ситуация във всяко едно от лечебните заведения, съобщи областният управител Стефан Мирев. От началото на пандемията 3287 жители на областта са се заразили с корона вирус.

Последното денонощие е било изключително натоварено за работещите в Центъра за спешна медицинска помощ. Спешните екипи са реагирали на 75 обаждания, допълни Стефан Мирев. Ковид болните в региони се лекуват в 9 болници, в тях има едва 38 свободни легла уточни д-р Хюля Шериф от РЗИ. Тя допълни, че болните се увеличават непрекъснато и заболеваемостта в областта към 25 ноември е 477,5 на 100 000 жители.

Д-р Шериф съобщи, че за последната седмица в обектите с обществено предназначение са извършени 44 проверки от здравните инспектори, а общините са проверили 87 обекта Областният управител предупреди, че предстоят още проверки.
 
След заседанието на киризсния щаб бе обявено, че се работи за оборудване на лаборатория за ПСР тестове в областната болница. Със съдействието на Областна администрация се очаква средствата за закупуване на апаратура да бъдат осигурени от здравното министерство.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии