1.9 C
Пазарджик
четвъртък, 22 февруари, 2024

Успешна година приключва „Детското полицейско управление“

В навечерието на Коледните празници доброволците от ДПУ при НУ „Никола Фурнаджиев“ Пазарджик посетиха църквата „Св.Св.Константин и Елена“ в областния град.

На 1.10.2017г. стартира втората и последна обучителна година по Национална превантивна програма „Детско полицейско управление“. Вече три месеца продължават ежеседмично занятията на доброволците от ДПУ при ОДМВР – Пазарджик в училищата: НУ „Никола Фурнаджиев“ Пазарджик, СУ „Христо Ботев“  Септември, СУ „Св.св. Кирил и Методий“  Велинград, ОУ „Проф. Марин Дринов“Панагюрище и ОУ „Свети Патриарх Евтимий“Пещера.

Освен към  познатите досега модули „Детска полицейска лична защита“, „Оказване на долекарска помощ“ и „Безопасност на движението“, децата вече се запознават и с модула “Социални умения”, където се учат как по-добре да работят в група, как да се справят с агресията и как да общуват с връстниците си.

По този модул ги обучават съответно психолози от МКБППМН към общините Пазарджик, Панагюрище и Велинград, които от тази година са партньори в програмата, както и училищни психолози.

Доброволците активно работят и по идеен проект „Как ДПУ променя нашия град“ и ще организират акции, на които ще дават съвети на гражданите как да спазват правилата за движение.

Учениците от Велинград ще разпространяват сред своите връстници идеи за безопасно сърфиране в интернет и как да разпознаят опасността в киберпространството.

В Панагюрище ще правят разяснителни кампании срещу домашното насилие и ще помогнат на деца и възрастни да разпознават признаците му.

В Пещера доброволците ще предават  натрупаните до момента знания и умения по различните модули от ДПУ и на други ученици в града.

Като специална награда доброволците от Пазарджик получиха и календари, в чието разработване са взели лично участие.

 

Източник: ОДМВР-Пазарджик

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии