13.9 C
Пазарджик
понеделник, 20 май, 2024

В 5 общини откриха нови случаи на COVID-19

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

13 нови случая на заразени с Ковид 19 бяха отчетени на 24 юни в област Пазарджик. След заседание на областния кризисен щаб областният управител уточни от кои населени места са новозаразените.

Една от констатираните положителни проби за коронавирусна инфекция е при на служителка на гише за прием и обработка на документи в сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик. Звеното за регистрация, пререгистрация, бракуване или спиране на МПС бе затворено за дезинфекция.
На брифинга след заседанието на Щаба бе съобщено, че РЗИ, областната дирекция по безопасност на храните и полицията извършват проверки за спазване на противоепидемичните мерки. Засега не се налагат глоби, а са връчени предупредителни протоколи, уточни областният управител Стефан Мирев. Към момента в региона по карантина са поставени 931 човека.

3669 д-р Фани Петрова, директор на РЗИ Пазарджик
3.26/от тях/ – 3.50/за изследване/

В момента има достатъчно свободни легла в лечебните заведения, съобщи директорката на РЗИ д-р Фани Петрова.

Областният управител Стефан Мирев и д-р Фани Петрова отново призоваха да се носят маски и да се спазват основните противоепидемични мерки – дезинфекция, дистанция, дисциплина и разбира се контрол.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии