23.9 C
Пазарджик
четвъртък, 13 юни, 2024

В Област Пазарджик има 13 отрицателни проби за коронавирус. До 29 март ще работят единствено аптеките и хранителните магазини

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 у нас, с която обявеното извънредно положение в страната започва да действа с реални противоепидемични мерки. Кардиналните мерки ще са в сила на територията на цялата страна до 29 март. Те бяха обсъдени и на заседания на кризисния щаб в област Пазарджик. Какво се забранява във видеото обяснява директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Фани Петрова. 

Започнала е подготовката на училищата от областта за дистанционно обучение от понеделник, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Валентина Кайтазова.

На заседанието на областния кризисен щаб стана ясно, че до момента от нашата област са били изпратени общо 13 проби за коронавирус.

Полицията също ще се включи, за да се гарантира изпълнението на обявените мерки.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии