22.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

В седем общини започна вторият тур на местните избори

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Българските граждани гласуват днес на втори тур за кметове на общини, кметове на райони и кметове на кметства.

Изборният ден започна в 7:00 ч. и ще приключи в 20:00 ч., като може да бъде удължен до 21:00 ч., ако пред секцията има негласували избиратели. На местните избори не се образуват секции и не се гласува в чужбина.

На вота днес ще се гласува с хартиени бюлетини и с машини, след като Централната избирателна комисия се съобрази с решението на Върховния административен съд. На първия тур на местните избори ЦИК взе решение да се гласува само с хартиени бюлетини. Решението на комисията беше обжалвано пред ВАС.

Втори тур на местните избори ще се проведе в 60 населени места в област Пазарджик, в 19 от тях ще има избор и за кмет на кметство. Общият брой на имащите право на глас в област Пазарджик е 135 142. Секционните избирателни комисии, в които ще се произведе втори тур на изборите за кметове са 218.

В общините Батак, Сърница, Ракитово, Лесичово и Стрелча изборите за общински съветници, кмет на община и кмет на кметство приключиха още на първи тур. В общините Велинград, Септември и Пещера, където общинските кметове също бяха избрани на първи тур, в неделя ще избират кмет на кметство в селата Алендарова, Горна Дъбева, Ветрен дол, Славовица, Радилово и Капитан Димитриево.

На балотаж ще бъдат избрани кметовете на община Пазарджик, Панагюрище Белово и Брацигово, както и кмет на кметство – Синитово, Мокрище, Црънча, Дебращица, Паталеница, Априлци, Огняново, Сбор, Крали Марко, Попинци, Панагюрски колонии, Голямо Белово и Дъбравите.

За кметското място място в Пазарджик се съревновават Тодор Попов и Петър Куленски.

В Панагюрище балотажът ще е между Никола Белишки и Желязко Гагов.

В Белово Костадин Варев е срещу Стойко Стефанов, а в Брацигово Надежда Казакова се бори за нов мандат срещу Мария Мадарова.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии