23.9 C
Пазарджик
петък, 14 юни, 2024

Аварии на главен водопровод оставиха Велинград без вода за повече от денонощие

Две последователни аварии на главен водопровод са причината за липсата на вода във Велинград. Това заявиха на специална пресконференция от общинското ръководство. Управителят на водното дружество пък обвини медиите в липсата на информация за обществеността.

 

Две аварии на главен водопровод, захранващ Велинград оставиха курорта без вода за повече от денонощие и поставиха водното дружество в безпомощна ситуация.

 

И за да избегне въпросите за липсата на информация до общестествеността, Мяшков предпочете да говори за бездействие на предходни управители и да прехвърли вината на медиите. Те били виновни затова, че велинградчани не знаели защо и докога няма да имат вода.

 

И ако обвиненията към медиите успокояват управителя на водното дружество във Велинград, то едва ли ще удовлетворят и успокоят гражданите и гостите на курорта. Защото хората не искат оправдания, а искат вода. Те искат, когато има аварии да бъдат своевременно информирани за тях и за срока, в който ще бъдат отстранявани. Нещо, което не изисква кой знае какви усилия, а просто желание ръководството на общинското водно дружество да върши своята работа. Работа, в която водеща роля има и отчетът за свършеното пред обществеността на Велинград и общината. А затова, че ситуацията във ВиК сектора не е никак розова призна кметът Костадин Коев.

 

Затова важното сега е да гледаме напред. Така или иначе очакванията на велинградчани към водния сектор са сведени до критичния минимум – просто да имат вода в СПА столицата на Балканите. А когато има аварии, които явно са неизбежни, хората да знаят за тях и да имат информация кога ще бъдат отстранени.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии