23.9 C
Пазарджик
четвъртък, 13 юни, 2024

Бъдещото на Културният дом във Велинград скара общинските съветници

Да стартира ли община Велинград процедурата за отчуждаване на Културния дом и при какви условия? Въпросът предизвика множество коментари и поредното напрежение в местния парламент в курорта. От Инициативния комитет, който иска запазване на сградата и превръщането й в модерен център настояха за подкрепа на инициативата.

Със свои решения Общински съвет вече раздели общия поземлен имот на 3 отделни – два от новообразуваните парцели с предназначение за строителство на сгради за бизнес, настаняване и развлечения, а последния е самата сграда с предназначение “За Културен дом и изложбена зала” и сграда със застроена площ. Именно за последната част от трите обособени парцела, общинска администрация внася проект за решение, чиято цел е да се търси начало на преговори за придобиване на имота от собственика. Първи обаче възразиха от ДПС. Те поискаха до сделка да се стигне едва след разрешение от Общински съвет

А предложението се оказа правен казус.

В крайна сметка в тази преговорна комисия влезна и представител на Инициативния комитет, както и председателят на постоянната комисия по общинска собственост.

Подробности по темата вижте в репортажа.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии