22.9 C
Пазарджик
събота, 18 май, 2024

Димитър Гечев: Проблемът в МБАЛ – Велинград е заради липсата на диалог

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Официално лекарите от болницата във Велинград няма да подават оставки. Това стана ясно след среща между медиците с кметът и председателят на Общински съвет във Велинград, инициирана от ГЕРБ депутът Димитър Гечев.

На нея медиците са заявили, че ще оттеглят своите оставки.

Костадин коев – кмета на община Велинград: Оставки няма да има. Лекарите остават и продължават да работят. исканията към нас са филиала за Спешна медицинска помощ е да бъде изнесен от сградата на общинската болница и да се изгради един външен асансьор, за да може да осигури сигурност на отделението, което е направено дапосреща пациенти с Ковид – 19.

С неговото изграждане обаче болницата и общината във Велинград не могат да се справят, затова ще бъде търсена помощ  и от съседните общини.

д-р Жеко Чешмеджиев – управител на МБАЛ – Велинград: В последната оферта около 40 000 евро без съм много сигурен, което са ни оферирали.

Костадин Коев – кмет на община Велинград: Общинската болница обслужваобслужва и община Ракитови и Сърница, затова през колегите ще искат финансова помощ.

Лекарите от общинската болница имат конкретни искания и към здравните власти.  

д-р Наско Ванков – началник на неврологично отделение: Ние искаме да бъдат разделени отговорностите на здравните заведения на Велинград. Както МБАЛ – Велинград лекува всякакъв тип пациенти, включително и КОВИД, таки и частната болница Здраве да бъде така добра да започне да лекува същата категория пациенти.

Лекарите отправят критика към институциите.

д-р Наско Ванков – началник на неврологично отделение:  Особено на ниво на пазарджишки окръг институциите не си свършиха работа и създадоха условия за невероятно претоварване и смесване на потоците в МБАЛ – Велинград.

Медиците от общинската болница настояват за подобряване на координация между здравните институции на областно ниво и ежедневно равномерно разпределяне на пациентите с КОВИД – 19 във всички болници в пазарджишко.

А според народният представител Димитър Гечев до проблемите в МБАЛ – Велинград се стигнало заради липасата на комуникация.
 
Още по темата вижте в репортажа

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии