11.9 C
Пазарджик
вторник, 23 април, 2024

До края на месеца Велинград ще има ново улично осветление

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

В началото на месец август стартираха дейностите по изпълнение на проекта за подмяна на старите улични лампи със съвременно ново лед осветление. От фирмата изпълнител на дейностите обещаха, че въпреки посочения от тях три месечен срок ще подменят осветителните тела до края на месеца. Към този момент лампите в 2/3 от града вече са подменени, но според наши зрители има места, на които новите осветителни тела не работят. Потърсихме коментар директно от фирмата изпълнител.  Инж. Новаков уточни, че реално ремонтите дейности не са приключили. От фирмата знаят за проблемните места и след изграждането на изцяло новите 78 електрически табла за управление и мониторинг ще отстранят пропуските.

Въпреки, че офертата за изграждането е подадена преди повишаването на крайните цени на материалите, сумата, която ще платят данъкоплатците няма да бъде по-висока, уверяват от фирмата.  Чрез новата система ще се следи и за кражби на ток.

До края на месец септември ще бъдат подменени 2209 стари улични осветителни тела с нови, икономични, светодиодни. Дейностите се извършва по график, който се съгласува с EVN. При нередности гражданите могат да сигнализират на горещия телефон на община Велинград – 0 888 036 196.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии