17.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Гаф с касови апарати затваря търговски обекти във Велинград

Повече от 20 търговски обекта във Велинград са запечатани от Националната агенция по приходите. Причината – липса на подадени отчети в НАП. Според търговците обаче проблемът не е при тях, а в сървърите на приходната агенция.

 Вече седмица експертите на НАП запечатват търговски обекти във Велинград поради липсата на подадени отчети от фискалните устройства. Оказва се,че  такива не били подавани повече от 10 месеца. Търговците обаче твърдят, че не знаели за проблема и касовите им апарати не сигнализирали за такъв.

В подобна ситуация се оказва и Татяна Кошаджийска, която има магазин за дрехи в центъра на курорта.

За да потуши разрастващия се проблем кметът на Велинград Костадин Коев инициира среща с ръководството на териториалната дирекция на НАП в Пловдив.

 И на срещата обаче не стана ясно кой е виновен за ситуацията. Възможностите са 3.

 Ако се докаже, че проблемът е в сървъра на НАП, всички затворени обекти могат да търсят и компенсации от приходната агенция. Адвокат Стефан Малинов обаче не съветва търговците да предприемат такива действия.

 На този етап проблемът касае обекти, развиващи дейност на територията на Велинград. С казуса ще бъде запознато и цялото ръководство на приходната агенция.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии