2.9 C
Пазарджик
четвъртък, 29 февруари, 2024

Изграждат нова сграда за хората с увреждания във Велинград

С водосвет за здраве отслужен от отец Антон стартира церемонията по така наречената “първа копка” по изграждането на втората сграда за Дневния център за пълнолетни лица с увреждания във Велинград. Тя ще разполага с 2 посетителски стаи, кухненски бокс, стаи за групова и за индивидуална терапия, лекарски кабинет, санитарни помещения, рехабилитационна и конферентна стая.

Общата площ на така наречената “База 2” ще бъде от 240 кв. метра. Елена Зисова е категорична, че разстоянието между двете бази на центъра няма да бъде проблем за потребителите на центъра.

Официалният старт на дейностите по изграждането постави временно изпълняващата длъжността кмет в община Велинград Светла Томова.

От името на всички потребители на социалната услуга директорът на центъра Елена Зисова благодари за съвместната работа с община Велинград по реализацията на проекта, чрез който ще бъдат създадени още по-добри условия за хората, които работят и които се възползват от услугите му. Очаква се строителните дейности да приключат в края на месец май следващата година.

Подробности вижте в репортажа.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии