13.9 C
Пазарджик
вторник, 21 май, 2024

КЗК стопира обществената поръчка за скенер в МЦ „Велинград“

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Обществената поръчка за закупуването на жизненоважния скенер за новото общинското ДКЦ във Велинград стартира отново. Причината – решението на Комисията за защита на конкуренцията за незаконосъобразност. Това заяви пред медиите заместник кметът Атанас Палигоров.

 

През месец март тази година управителят на общинския медицински център „Велинград“ д-р Иван Динев стартира процедура за закупуването на скенер срещу сумата от 45 000 лева. Обществената поръчка включваше доставка, монтаж, въвеждане в експлоатация, обучение на персонала и гаранционна поддръжка на новата медицинска апаратура. Доставчикът на определяната като „спасителна“ апаратура за новото ДКЦ трябваше да бъде изпран по процедурата „договаряне без обявление“ с мотив „защита на важен обществен интерес“. От Комисията за защита на конкуренцията обаче са категорични, че поръчката е незаконосъобразна. Решение, което стопира цялата процедура. Пред медиите заместник кметът Атанас Палигоров посочи, че това общинско ръководство спазва правилата и затова обществената поръчка ще бъде обявена отново, но е с открита процедура. Конкурсът е насрочен за 1 ноември. В същото време общинският център работи и обслужва клиентите си, категоричен е кметът Костадин Коев.

 

В допълнение Атанас Палигоров заяви, че от обслуждващата банка са потвърдили, че биха финансирали закупуването на въпросния скенер. Това предложение също ще бъде разгледано.

 

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии