11.9 C
Пазарджик
вторник, 23 април, 2024

МБАЛ Велинград ще иска разсрочване на задължения към НЗОК и ЕВН

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Общинската болница във Велинград ще поиска разсрочване на задължения с Националната здравноосигурителна каса. Болницата лечебното заведение ще сключи и спогодба с електроразпределителното дружество отново за разсрочване на задължения натрупани от предходни ръководства. И двете искания получиха одобрението на общинските съветници в курорта.

Общинската болница във Велинград трябва да възстанови близо 400 000 лв., усвоени неправомерно от лечебното заведение, на РЗОК в Пазарджик. Това постанови Върховният административен съд. Касата спечели окончателно делото срещу бившия управител на лечебното заведение д-р Жеко Чешмеджиев.
Новината посрещна още с встъпването му в длъжност новоизбраният управител д-р Данчо Гурдев. Сега той и екипа на болницата са в ситуация, в която трябва да изплатят голямата сума.  Към този момент това е единственото, което може да предприеме ръководството на болницата, поясни д-р Гурдев. Той открои и възможностите пред лечебното заведение.

Предложението за разсрочване на задълженията на болницата получи одобрение на общинските съветници. Сега крайната дума сега има НЗОК.
Местните политици одобриха и предложената им спогодба за разсрочване на сумата от 105 179, 91 лв. на МБАЛ Велинград към електроразпределителното дружество.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии