10.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

МБАЛ Здраве – Велинград: Никога не сме отказвали прием на пациенти!

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

„Никога не сме отказвали спешни случаи, както и лечението на пациенти с COVID-19“. Това заявиха пред „Телемедиа“ медиците от МБАЛ “Здраве” във Велинград. По този начин те опровергаха твърденията на колегите си от общинското здравно заведение в курорта.

От създаването си до днес болницата винаги се е грижела за здравето на хората от общината и региона, категорични са от ръководството и медицинският персонал на лечебното заведение.

От МБАЛ „Здраве“ отхвърлят и обвиненията, че са отказвали лечение на пациенти с COVID-19, както и че не желаят да поемат спешни пациенти. От частната болница обаче настояват това да се случва регламентирано.

„Здравеопазването във Велинград трябва да бъде приоритет, а не да се дели на частно и общинско“, заявяват още медиците от МБАЛ “Здраве”. Това обаче не се случва във Велинград, но не по тяхна вина.

Медиците са категорични също, че няма да допуснат пациентите от общините Велинград, Ракитово, Доспат и Сърница да бъдат заложник в исканията ръководството на болница МБАЛ – Велинград.  Медиците от частната болница заключват, че няма да оставят общините без болнична услуга.

На трусовете в здравеопазването във Велинград е посветено и предаването ни ЧАС ПИК – този четвъртък по Телемедиа.

Подробности по темата гледайте в репортажа.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии