11.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

Мерки за протичане на велосипедно състезание във Велинград

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Полицията предприема необходимите мерки за нормалното протичане на международното колоездачно състезание „Тур дьо Франс – етап България”. То ще се проведе на територията на Община-Велинград на 29.07.2023г. /събота/ и 30.07.2023г. /неделя/. В охраната ще вземат участие екипи от РУ-Велинград и сектор „Пътна полиция”, подпомогнати от служители на други структурни звена от полицейската дирекция.

29.07.2023г. – семейно каране
Този етап е с най-кратък маршрут, като началото е обявено за 16.00ч. и се очаква да приключи около 17.00ч. По време на етапа ще бъда затваряни за движение на ППС поетапно улица „Юндола” от пресечката с ул. „Н. Хрелков” до кръстовището с бул. „Св. Св. Кирил и Методий”, по бул. „Св.Св.Кирил и Методий” по пресечката с бул. „Съединение” и от бул. „Съединение” до площад „Македония”. Групата е компактна и след преминаване на колоната от участници движението ще бъде пускано постепенно.

30.07.2023г. – В този ден състезателите ще вземат участие в два етапа с различна дължина. Краткият е с дължина от 57 километра, а основният е с дължина от 102 километра.

Началото на етапа е предвидено за около 08.00ч. Състезателите ще стартират от централната част на гр. Велинград, ще преминат през пътната мрежа на града към изхода от Велинград по посока за гр.Сърница. От там ще поемат по пътя за гр.Сърница до разклона за село Абланица, през селата Абланица, Цветино, Горна Дъбева, Кръстава, обратно на пътя от Сърница за гр.Велинград. Групата, която участва в етапа от 57 километра около 10.00ч. се очаква да финишира във Велинград. Останалите участници в етапа от 102 километра ще направят още една обиколка по същия маршрут и се очаква да пристигнат във Велинград около 14.00ч., където ще е и финала на състезанието.

При потегляне колоездачите ще бъдат съпроводени от полицейски автопатрули. След началото на етапа и излизането на всички участници извън рамките на курорта в периода от около 08.30ч. до 10.00ч. улиците на Велинград ще бъдат отворени за движение.

На 30.07.2023г. от 08.00ч. до около 14.00ч. изцяло затворен за движение ще бъде пътя Велинград-Сърница, като водачите могат да използват обходен маршрут през гр.Сърница – гр.Доспат – гр.Батак. Екипи на полицията ще бъдат позиционирани в района на гр.Сърница, с.Юндола и в началото на дефилето Варвара-Велинград, за да подпомагат водачите с информация за състезанието и затворените пътни участъци. По време на събитието в неделя товарни автомобили над 3.5 тона ще бъдат пренасочвани за движение по пътя Белово-Юндола с цел да се избегнат задръствания по уличната мрежа на гр.Велинград. Умоляват се всички участници в движението да спазват стриктно указанията на охраняващите полицейски служители, за да не бъдат допуснати затруднения в движението  или пътни инциденти.    

Източник: Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии