8.9 C
Пазарджик
неделя, 25 февруари, 2024

Местят временно Центъра за спешна помощ във Велинград

Центърът за спешна медицинска помощ във Велинград временно ще промени локацията си. Това се случва заради стартиращ ремонт на помещенията, използвани досега. Решението трябваше да бъде потвърдено от местния парламент в курорта. В разгара на предизборната кампания заседанието обаче стана трибуна именно на такава риторика.

Общо 7 теми влязоха в дневния ред на извънредното заседание на Общинския съвет във Велинград. Още преди да бъде дадено начало на сесията започнаха изявления. Първо на един от кандидатите за кмет в курорта, според когото важни теми трябва да се обсъждат от следващия общински съвет.

На неговата теза застанаха и настоящи местни политици, които са част от неговата листа за общински съветници. Те напуснаха залата преди да чуят, че искането на Центъра за спешна медицинска помощ е наложително, поради вече спечелен проект. Средствата са осигурени, а ремонтните дейности трябва да започнат независимо от това дали  кандидати за общински съветници са в предизборна кампания или не.

18 от съветниците показаха, че са отговорни и подкрепиха ремонта, като разрешиха Центърът за спешна медицинска помощ да се премести в помещенията на бившата ковид приемна в сградата на МБАЛ Велинград.

Общинските съветници дадоха “зелена светлина” и на собствениците на частен парцел, които искат същият да бъде разделен на 3 части. 

Одобрение получиха също точките за разрешение за електрозахранване на имот в с. Кръстава. Разрешение получи и предложението за сезонно намаляване дебита на минерална вода в търговския комплекс в Драгиново, като ресурса се пренасочи за отопление на новопостроения физкултурен салон на училището.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии