18.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

Михаела Филева открива Велинградски празници на културата

Емблематичните „Велинградски празници на културата” ще бъдат открити на 3 юли, когато е и Денят на Велинград. За 48-ми път централния площад „Николай Гяуров” ще бъде сцена на различни изяви от 3 до 7 юли включително. Продължителността на празниците е съобразена с датата на извънредните парламентарни избори на 11 юли.

Денят на Велинград ще започне в събота в 9 часа с тържествена литургия, след която от гражданско сдружение „За теснолинейката” са организирали пътуване „С малкия влак в деня на Велинград”. Той ще бъде посрещнат на гарата в курорта в 10.15 часа.

По традиция Представителен духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев” ще се изяви с шоу програма, а след това талантливите ни самодейци ще изнесат празничнен спектакъл „С Велинград в сърцето”. Гост участник в първия ден от празниците ще е Михаела Филева, която ще поднесе на феновете си истинско  музикално преживяване.

От 2 до 4 юли се провежда XI Международен фестивал за млади изпълнители „Дъга над Клептуза”.

Част от програмата е и Спектакълът „Магичен цирк” с Боби Шоу, финансиран от Национален фонд „Култура” по едногодишна програма за подкрепа на професионални организации в областта на традиционното и съвременно цирково изкуство.
     
Финалът на празниците тази година ще бъде на 7 юли с концерт на народния изпълнител Николай Славеев и неговия бенд.

След провеждането на частичните парламентарни избори във Велинград ще има и съпътстващи културни прояви, които ще бъдат своеобразно продължение на празниците.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии