14.9 C
Пазарджик
неделя, 19 май, 2024

Над 3000 велинградчани са подкрепили подписката в защита на Белодробната болница

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Продължава подписката в защита на Белодробна болница „Св. Петка Българска“ във Велинград. Към този момент повече от 3 000 човека вече са подкрепили каузата за запазване на лечебното заведение, съобщиха организаторите от ИК „Да поработим за Велинград“.

 

С официално изявление до медиите от ИК „Да поработим за Велинград“ съобщават, че продължава набирането на подписи в защита на белодробната болница. Припомняме, че тя стартира след заповед на министъра на здравеопазването, с която право на безплатно лечение имат само пациенти с над 50% ТЕЛК с белодробно заболяване. Затова и от гражданското сдружение стартираха подписка, с която настояват за обявяване на болницата за защитена. Хората искат още осигуряване на необходимото финансиране от държавата за основен ремонт на второто крило на сградата. Велинградчани, а и многобройните пациенти на лечебното заведение, са категорични, че 80 години история не може да бъде заличена с една заповед на министъра на здравеопазването, издадена през 2015 г. и повторена през 2018 година.

 

След бурната обществена реакция в защита на болницата и след разговор с народния представител Йордан Младенов, здравният министър Кирил Ананиев е обещал, че въпросната заповед ще бъде отменена. До този момент обаче това не е направено, научи екипът ни. Затова и подписката продължава, категорични са от ИК „Да поработим за Велинград“. До този момент събраните подписи надхвърлят 3000. Екипът ни продължава да следи развитието по темата.

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии