29.9 C
Пазарджик
понеделник, 24 юни, 2024

Необезопасена шахта притесни велинградчани

Това е “Паркът на освободителите” във велинградския квартал Каменица. Същият бе цялостно обновен с европейски средства преди няколко години. Изградени бяха детски съоръжения, пейки, настилка, осветление. За съжаление днес, много от нещата са изпочупени, други пък са директно откраднати. Обект на специално “внимание” явно са били и капаците на намиращите се шахти на поливната система на парка. И тъй като са метални най-вероятно се предадени за скрап. Това обаче поставя в опасност мнозина. Миг невнимание и всеки може да пропадне в отворената шахта или пък в дълбоко съоръжение с вода, видя екипът ни.

 

Според наши зрители шахтите са в този вид от края на месец декември миналата година. И въпреки, че за проблема е бил подаден сигнал в общината още тогава, до днес никой не предприел нищо за обезопасяване на съоръжението. Поне това твърдят живеещите в района. Съвсем друга е позицията на администрацията. От там ни съобщиха, че за проблема научили от публикации в социалните мрежи и от екипа ни.

 

Веднага са предприети мерки. Незабавно са поставени временни дървени капаци и са поръчани и метални. В рамките на работния ден съоръжението бе изцяло обезопасено, съобщи за новините на Телемедиа Бояна Кирилова от общинската администрация във Велинград. Тя призова хората да бъдат активни и да сигнализират за нередностите директно на отговорните институциите, а не чрез социални мрежи или медиите, за да може проблемите да бъдат решавани максимално бързо.

 

 

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии