28.9 C
Пазарджик
понеделник, 15 юли, 2024

Няма да въвеждат режим на тока във Велинград

Освен бизнеса високите сметки за ток вече сериозно засягат и общините. Общо 46 населени места въвеждат режим на тока. За проблемът алармираха още през месец септември миналата година кметовете на Пазарджик и Панагюрище. Те прогнозираха, че ако държавата не се намеси сметките ще станат непосилни.

Днес за високите сметки говори и кметът на Велинград Костадин Коев. Градоначалникът отчете, че за месец ноември сумата, която курорта е заплатила възлиза на малко над 82 000 лева. За същия период на 2020 година сумата е малко над 30 000 лв. И докато през месец декември общината е получила подкрепа от държавата, то сега такава все още няма. Независимо от всичко режим на тока във Велинград не се предвижда, увери Коев.

Кметът на Велинград обаче се надява на спешни мерки от страна на държавата. Коев е категоричен, че тези суми се непосилни за повече общини в страната.

Припомняме, че на този етап в област Пазарджик режим на тока въвеждат само в община Лесичово. Там ще гасят лампите в 23 часа вечер и ще ги пускат в 5,30 сутринта.

Подробности вижте в репортажа

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии