29.9 C
Пазарджик
понеделник, 24 юни, 2024

Община Велинград ще санира административните си сгради

Официално стартират дейностите по реновирането на двете административни сгради на общината във Велинград. С европейско финансиране ще бъде подменена дограмата, сградите ще бъдат цялостно санирани, ще се ремонтират и покривните конструкции.

 

Със символична първа копка на проект „Внедряване на мерки за енергийна ефективност в сградите на Общинска администрация-Велинград”, бе даден официален старт на ремонтните дейности. Средствата, които община Велинград ще усвои по Оперативна програма„Региони в растеж за цялостното преобразяване на администравните си сгради са в размер на 2 334 572 лева. От тях 1 833 501 лева европейско финансиране, 458 375 лева национално финансиране и 42 696,00 лева, собствен принос на Община Велинград. От фирмата изпълнител на ремонтните дейности обещаха бърза и качествена работа.

 

Ремонтни дейности ще има и в залата на Общинския съвет. Години наред залата на местния парламент се нуждае от ремонт, но до този момент средства така и не бяха намерени. Цялостното изпълнение на проекта трябва да приключи до 3 януари следващата година.

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии