11.9 C
Пазарджик
вторник, 23 април, 2024

Община Велинград ще събира задълженията си чрез ЧСИ

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Настоящата година ще бъде една от най-тежките във финансов аспект за община Велинград. Това заяви пред медиите заместник-кметът Атанас Палигоров. Причината – предстоящ падеж по голям банков кредит на предходното общинско ръководство, изплащане на краткосрочни задължения, както и финансиране на проекти. И всичко при блокирани приходни сметки на администрацията.

 

През 2019 година община Велинград трябва да изплати сумата от 4 800 000 лева по различни кредити. Това са банкови задължения натрупани от предходното общинско ръководство, както и такива към Министерството на финансите от настоящото. Палигоров отбелязва, че общината е невъзможно да се справи с плащането по кредити при запори на приходните сметки от частните съдебни изпълнители. Затова администрацията търси помощ от Министерството на финансите под формата на безлихвен кредит. Ако средствата бъдат отпуснати от ведомството на Владислав Горанов, общината ще функционира нормално през тази година, категоричен е Палигоров. Заместник-кметът коментира и цялостното финансово състояние на общината към днешна дата.

 

Според Атанас Палигоров общината ще работи и за повишаване събираемостта на местните данъци и такси. Ако същите не предприемат действия по изплащане на своите задължения ще бъдат дадени на частни съдебни изпълнители, които да събират дължимото на общината.

 

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии