20.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

Община Велинград стартира значим социален проект

С пресконференция стартира реализацията на проект „Социално– икономическа интеграция на уязвими групи и интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование в община Велинград“. Чрез него щe се работи по рализацията на националните, областни и общински стратегии и планове, свързани с интеграцията на етническите малцинства. Предвидените дейности са в две направления – приобщаване на децата от целевите групи към образование от една страна и от друга -реализацията на пазара на труда на работоспособни граждани от целевите групи. По проекта вече са назначени 4 общностни медиатора, които работят на терен.

В резултат на дейностите 25 представители на целевите групи ще бъдат назначени на работа за срок от 1 година по проекта.

Чрез проектаще бъде разкрита и Първата иновативна здравно – социална услуга на територията на община Велинград, която ще функционира за период от 2 години.

Училища партньори са ОУ “Неофит Рилски” и ОУ “Георги Бенковски”, в които ще бъдат изградени свободни зони.

Проектът се реализира със съдействието на асоциирани партньори в лицето на Агенцията по заетостта, Агенцията за социално подпомагане, Държавната агенция за закрила на детето и РЗИ-Пазарджик.

Подробности по темата вижте в репортажа

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии