20.9 C
Пазарджик
петък, 14 юни, 2024

Община Велинград запечата медицински център Вели Медикус

Край на сагата с частния медицински център във Велинград. Това обяви кметът на общината Костадин Коев. Сградата остава запечатана до момента, в който там се настанят лекарите от новия общински център. Очаква се той да заработи до края на този месец.

 

Специално сформирана комисия от общински съветници и представители на администрацията във Велинград е запечатала сградата, в която до този момент се помещава частното дружестгво „Вели Медикус“.

 

Атанас Палигоров допълни, че лекарите и ръководството на частното дружество са били информирани за действията от страна на община Велинград. И въпреки това се е стигнало до напрежение и принудително зaпeчaтване на сградата.

 

Палигоров е категоричен, че виждането на общинското ръководство е в общински имоти да работят общински дружества. Думите му бяха подкрепени и от страна на кмета Костадин Коев.

 

Очаквано обществената поръчка за закупуването на необходимите за работата на общинската болница рентген и скенер е обжалвана. В момента от общината и болничното заведение очакват становището на Комисията за защита на конкуренцията. Към този момент и двата апарата, които са закупeни от „Вели медикус“ работят и обслужват нуждите на МБАЛ-Велинград. Общинският медицински център се очаква да заработи до края на месеца. Затова той ще получи сумата от 10 000 лева под формата на безлихвен заем, уточни финансовият заместник-кмет Атанас Палигоров.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии