20.9 C
Пазарджик
четвъртък, 20 юни, 2024

Промениха обхвата на синята зона във Велинград

Повече от 40 бяха новите пътни участъци, които общинското предприятие “Спортни имоти и пазари – Туристически информационен център” предложи да влязат в списъка за платено краткотрайно паркиране във Велинград. След породеното обществено недоволство обаче настъпиха корекции. От предложението отпаднаха всички улици около сградата на полицията в града.

Въпреки това синята зона ще бъде разширена. Предстои да бъдат обособени паркоместата в публична общинска собственост намираща се в близост до хотели в града. След промените хотелиерите вече ще трябва да заплащат ако искат да предоставят на своите клиенти възможност да паркират в общинска собственост.

Каква ще бъде годишната сума, която ще плащат юридическите лица за платено паркомясто предстои да стане ясно. Сред предложенията е цените да бъдат формирани на база закупуване на места до 5, до 10 и над 10.

Промяна ще има в цената за годишен абонамент за граждани. Желаещите да ползват паркомясто по местодомуване ще заплаща 50 лв. годишна такса. Общинските съветници одобриха и предложената цена за поставена скоба. Всеки нарушител ще трябва да заплати 30 лв.

Подробности гледайте в репортажа.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии