Пътуващият фестивал Music Art Tabor ще гостува в Драгиново

05.09.2023 16:03 927 Коментари: / Добави коментар Редактор: Таня Кабурова Велинград
Пътуващият фестивал Music Art Tabor ще гостува в  Драгиново

От 6 до 8 септември пътуващият фестивал Music Art Tabor гостува в с. Драгиново, където за пореден път творци от България и Норвегия ще се потопят в ритмите и културата на ромската общност.

Music Art Tabor стартира от София, в кварталите Орландовци и Факултета през юни, премина с голям интерес в гр. Лом през юли и в с. Осиковица през август. Навсякъде публиката се наслади на джаз концерти, в които участваха местни музиканти, на кинопрожекции и творчески работилници по рисуване и музика за деца.

Програмата в с. Драгиново ще започне на 6 септември сутринта пред читалище „Методий Драгинов-1936“ с творчески работилници за най-малките по рисуване, музика и пърформанс, и ще продължи на 7 септември с концерт на открито, отново пред читалището, с участието на известните български изпълнители Росен Захариев-Роко - тромпет и Ангел Демирев - китара. Към тях ще се присъединят норвежките електро и джаз музиканти Йенс Борж и Каролин Хегренес - известна с артистичния си псевдоним Karolinski (https://soundcloud.com/karolinskimusic ). На 8 септември ще бъдат организирани творчески работилници за най-малките по рисуване, музика и пърформанс, ще има кинопрожекции от Кинематограф.бг, циркови артисти от Мини арт фест и музикална програма, миксирана от DJ YvesО, а публиката ще се потопи в дигиталното изкуство на 3D мапинга, създаден от съвременните артисти Анна Бачева и Елина Иванова.

Music Art Tabor е проект, който от юни до октомври 2023 г. представя музиканти и артисти от България и Норвегия в четири малки населени места в България - с. Градец (община Котел), с. Драгиново (община Велинград), гр. Лом и с. Долни Цибър и с. Осиковица (община Правец). Целта е чрез изкуство, музика, спорт и занаяти да се подобри достъпа до култура за младежи в неравностойно положение и младежи от етнически малцинства в малки населени места в България. До края на октомври ще бъдат представени комбинация от различни творчески инициативи и социални събития чрез интерактивни методи и синтез на различни изкуства, спорт и музика.

Всички събития в с. Драгиново се осъществяват със съдействието на Община Велинград и са част от проекта “Music Art Tabor – Експериментиране с нови пространства за отваряне на границите между професионални творци и аматьори чрез синтез на изкуствата и интерпретации на традиционни теми свързани с културата на ромите”, който се изпълнява от сдружение „ИМЕ“ по Програма PA14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“ с финансовия принос на Република Исландия, Княжество Лихтенщайн и Кралство Норвегия чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и национално съфинансиране с Програмен оператор Министерство на културата по договор № BGCULTURE-2.002-0047-C01. Партньор на проекта е Норвежкото дружество на композиторите и текстописците – NOPA.

Споделете в:

Коментари

Топ новини

Карл Люис участва в паметно събитие в Градината на света
23.09.2023 22:01 328
Карл Люис участва в паметно събитие в Градината на света

Великите Карл Люис, Христо Стоичков и кметът на Община Пазарджик Тодор Попов запа...

Нов неуспех за ФК Хебър
23.09.2023 17:49 62
Нов неуспех за ФК Хебър

В днешната среща Хебър отстъпи в гостуването си на Арда 1924 (Кърджали) с резулта...

Обединени земеделци отново заявиха желанието 23 септември да бъде обявена за ден на Никол Петков
23.09.2023 17:27 71
Обединени земеделци отново заявиха желанието 23 септември да бъде обявена за ден на Никол Петков

На 23 септември се навършват 76 години от убийството на големия политик и демокра...

ТМ+

На 27 септември започват Величковите дни в Пазарджик
23.09.2023 13:28 160 Култура
На 27 септември започват Величковите дни в Пазарджик

От 27 до 29 септември 2023 г. в къща музей „Константин Величков“ (гр....

Интересни истории за ножарството в ефира на Телемедиа
21.09.2023 17:37 139 Общество
Интересни истории за ножарството в ефира на Телемедиа

„Ножарите на Костенец“ е поредният докуменален филм на Евгени Попов, ...

Как да се погрижим за кожата през есента?
21.09.2023 15:10 159 Общество
Как да се погрижим за кожата през есента?

Кожата на лицето ни обича, когато я глезим с маски, без значение дали ние си ги п...

LG С ВИЗИЯ ЗА ТРАНСФОРМАЦИЯТА СИ КЪМ КОМПАНИЯ ЗА ПЛАТФОРМА ЗА МЕДИИ И РАЗВЛЕЧЕНИЯ
21.09.2023 14:45 164 Техно
LG С ВИЗИЯ ЗА ТРАНСФОРМАЦИЯТА СИ КЪМ КОМПАНИЯ ЗА ПЛАТФОРМА ЗА МЕДИИ И РАЗВЛЕЧЕНИЯ

Трансформацията на компанията ще осигури по-добър живот за своите потребители чр...