26.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

Ремонти затрудниха движението във Велинград в разгара на сезона

Изненадващи ремонти затрудниха движението в централната градска част на Велинград. Вече 12 дни строителни дейности затварят движението по ул. „Винчо Горанов“, блокират търговски обекти, дори газстанция. Какво налага това и докога ще продължат ремонтите не се съобщава.

 

Няма съмнение, че пътната инфраструктура е сред най-сериозните проблеми във Велинград. Затова и в продължение на месеци управляващите в курорта се хвалят със спечелени проекти и с предстоящи мащабни ремонти. Кога и къде обаче са въпроси с много въпросителни.

 

В прессъобщение от 25 юни общинският пресцентър се похвали с това, че общината предприема действия по подобряване на градската среда. Според информацията изпълнението на неотложните ремонтни дейности, преасфалтиране, изкърпване на уличната мрежа са включени в Програмата за капиталови разходи на Община Велинград. Посочени са и множество улици в трите квартала на града, които сигурно ще бъдат ремонтирани.

 

Каква е общата стойност на ремонтните дейности, както и кога и откъде ще стартират те, не става ясно.

 

В същото време вече 12 дни в центъра на града текат сериозни изкопни дейности по улица „Винчо Горанов“, която не попада в списъка за ремонтите тази година. Основателно хората се възмущават затова, че за пореден път се разкопава ремонтирания с европейски средства бул. „Съединение“. Защо, какво точно се прави там, както и докога ще продължат дейностите отново са въпроси без отговори. Умишлено или не общината пропусна да съобщи на гражданите и гостите на града, че ще затвори за движение улици в централната градска част, но не и да похвали сметопочистващата фирма за засадени цветя и дръвчета. Дейност, за която все пак община Велинград заплаща. Колко – отново е въпрос с неизвестни.

 

Все още се издирват и обещаните преди близо година кошчета за смет, които да бъдат монтирани по централния бул. „Съединение“. Най-вероятно те ще бъдат монтирани за празненствата по случай 70 години Велинград и 10 години СПА столица през месец септември, шегуват се велинградчани.

 

Не на шега обаче ремонтът на пътя за Драгиново, както и строежът на детската градина в най-голямото село във Велинградско все още се чакат, но пък с надеждата че поне ще стартират в пердизборната година.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии