17.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Социалният министър посети Дома за възрастни хора във Велинград

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков бе на посещение във Велинград. На неофициална среща с общинското ръководство бяха обсъдени социалните услуги, предлагани във Велинград, както и срещаните проблеми. Министър Петков посети и дома за стари хора в курорта.

 

В неофициалната среща кметът Костадин Коев сподели с министър Бисер Петков, че неговият екип полага усилия за превръщане на социалната политика в модерна и ефективна система от услуги, в центъра на която са всички уязвими общности от населените места на община Велинград. Представени бяха и всички услуги, по които работи общината, проблемите в работата, както и постигнатите резултати. След това социалният министър лично посети дома за възрастни хора “Ела”.

 

40 души имат подслон, храна и достъп до здравни и медицински грижи в дома във Велинград. За тях се грижат 19 човека. Общината се похвали и с това, че домашният социален патронаж доставя храна на 150 самотно живеещи хора и предоставя услуги на възрастни хора и лица с увреждания.

 

Добро взаимодействие с местната власт отчете и директорът на Дирекция Социално подпомагане – Велинград Дияна Кехайова.

 

Министър Петков провери условията, в които живеят възрастните хора, като преди да си тръгне направи и символичен подарък на Дома за възрастни хора във Велинград.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии