29.9 C
Пазарджик
понеделник, 24 юни, 2024

Спор за дърво скара велинградчани

Премахването на дърво стана причина за напрежение във Велинград. Служители на местната администрация предприели действие за неговото рязане, при които нанесли щети в съседен двор. Стигна се и до намеса на полицията в курорта. Със случая бе ангажиран и лично кметът на общината, който назначи проверка по случая.

 

Вече няколко дни продължава спорът между живеещи на улица „Тошо Стайков“ и различни отдели в общинската адамнистрация на Велинград. Въпреки напрежението в сутрешните часове на днешния ден цивилни хора стартирали действия по премахване на голямо дърво. Отрязаните клони предизвикаха проблеми в съседен имот. Наложило се и намесата на полицията. След появата на екипа ни, на място пристигна и Мария Тошева от отдел „Инспекторат“. Тя отказа да бъде снимана, но извърши оглед на дворните площи, като не прие отправените от хората обвинения. Според Тошева няма нанесени щети, а от администрацията вършат работата си съвестно.

 

Потърсихме коментар от община Велинград. За новините на Телемедиа заместник кметът Светла Томова поясни, че през месец февруари в администрацията е постъпила жалба от Велислава Алексиева. В нея се твърдяло, че въпросното дърво е опасно. Алексиева настояла и за действия по неговото премахване. За проблема били сезирани собствениците на имота, в които е дървото, но те не го премахнали. Затова и преди дни била издадена заповед за принудителното отстраняване. Томова обаче бе категорична, че нанесените щети ще бъдат възстановени от община Велинград.

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии