28.9 C
Пазарджик
понеделник, 15 юли, 2024

Състоянието на водното дружество във Велинград предизвика напрежение в Общински съвет

Финансовото състояние на общинските дружества във Велинград се превърна в акцент в работата на местните политици в курорта. Дебати предизвика отрицателния баланс на Спортни имоти и пазари и новоучредения медицински център, а състоянието на водното дружество предизвика недоволството и на гражданите в залата.

 

В изключително подробен отчет директорът на “Спортни имоти и пазари и Туристически информационен център” Велинград Георги Минков е посочил проблемите и пред общинското предприятие, както и предприетите мерки за оптимизиране на дейността на обектите. Посочени са, както приходите, така и всички направени разходи през годината. Тук основната критика бе насочена към синята зона в курорта.От своя страна Георги Минков посочи, че от платено паркиране са отпаднали две големи зони в централната градска част, които са носели сериозни приходи.

 

И въпреки, че отчетът на предприятието бе приет, темата остана отворена. В рамките на днешното заседание обект на коментар стана и финансовото състояние на новоучредения общински медицински център. Поради отсъствието на неговия управител д-р Иван Динев темата бе отложена за разглеждане на заседанието през месец май. Без критика бе единствено отчетът на МБАЛ – Велинград.

 

Не така обаче бе приет отчетът на ВиК дружеството. Освен критиката на общинските съветници своето недоволство от работата на “ВКТВ” декларираха и присъстващите граждани в залата.

 

Ще припомним, че за разлика от предходните управители на водното дружество, които редовно заставаха пред медиите и се отчитаха, то настоящият има една само една среща. И може би затова в пълна обществена тайна остава, както дейността, така и финансово състояние на общинското дружеството. Въпросителните обаче са и за съветниците. И поради тази причина разглеждането на отчета бе отложено за редовното заседание на местните политици през месец май.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии