23.9 C
Пазарджик
понеделник, 27 май, 2024

Тур дьо Франс затваря улици във Велинград

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Във връзка с организацията за провеждането на Тур дьо Франс – етап България във Велинград със заповед на кмета Костадин Коев се въвеждат ограничения за движението на МПС на територията на града на 29 и 30 юли. Организацията и регулирането на потока от автомобили ще се извършва от служители на РУ „Полиция” –Велинград , съвместно с колегите им от Пътна полиция при ОД на МВР-Пазарджик.

Във връзка със семейното каране в събота /29 юли/, което ще бъде от 16:00 ч. до 16:45 часа, ще бъдат затворени следните улици по протежение на трасето, предвидено за състезанието:
– ул„ Юндола” – от пресечката с ул.” Николай Хрелков” до кръстовището с бул. „Св. Св. Кирил и Методий” – обходен маршрут ул. „Тошо Стайков”- ул. „Лиляна Димитрова” и бул. „Св. Св. Кирил и Методий”
– бул. „Св. Св. Кирил и Методий” – от светофара до Триъгълната градинка
– бул. „Съединение” – от Триъгълната градинка до пл. „Македония” за обход ще се използва успоредната на булевард „Съединение” улица ”Никола Вапцаров” и водещите към нея пресечни улици – „Екзарх Йосиф”, „Любен Каравелов”, „Сливница”, „Кристал”,  „Ленища”, „Васил Левски”, „Димитър Грънчаров”, „Никола Ихтимански”, „Родопи”, „Гарибалди”, „Ангел Чопев”.
 
Колоездачите ще се движат в компактна група, която ще бъде водена от автомобил на организаторите и полицейска кола, каквито ще има и в края на колоната. Преди и след колоната ще бъдат пропускани автомобили по усмотрение на органите на полицията .

В неделя във връзка със стартовете за късата и дълга дистанция от 08.00ч. до около 14.00ч. изцяло затворен за движение ще бъде пътя Велинград-Сърница, като водачите могат да използват обходен маршрут през гр.Сърница – гр.Доспат – гр.Батак. Екипи на полицията ще бъдат позиционирани в района на гр.Сърница, с.Юндола и в началото на дефилето Варвара-Велинград, за да подпомагат водачите с информация за състезанието и затворените пътни участъци. По време на събитието в неделя товарни автомобили над 3.5 тона ще бъдат пренасочвани за движение по пътя Белово-Юндола с цел да се избегнат задръствания по уличната мрежа на гр.Велинград. Умоляват се всички участници в движението да спазват стриктно указанията на охраняващите полицейски служители, за да не бъдат допуснати затруднения в движението  или пътни инциденти.    
За територията на града на 30 юли ще има спиране или ограничаване на движението в следните часове:

1. От 8:15 до 9:00 часа – по улица „Юндола”  от пресечката с ул.” Николай Хрелков” до кръговото кръстовище пред ж.п. гара Велинград и по продължение на улиците „Никола Вапцаров” и „Димитър Благоев” към изхода на града по посока път II -843.
-За участъка от ул. „Николай Хрелков” до кръговото кръстовище пред ж.п. гара Велинград обходен маршрут е бул. „Хан Аспарух”, бул.”Св. Св. Кирил и Методий”, „Евлоги Георгиев”, „Тошо Стайков”, „Юндола”
-за улиците „Никола Вапцаров” и „Димитър Благоев”  като обход ще се ползва успоредния бул. „Съединение” и ул. „Братя Маврикови” и водещите към тях пресечки „Екзарх Йосиф”, „Любен Каравелов”, „Сливница”, „Кристал”,  „Ленища”, „В. Левски”, „Димитър Грънчаров”, „Никола Ихтимански”, „Родопи”, „Гарибалди”, „Ангел Чопев” и др.
Групата от колоездачи ще е сравнително компактна и ще бъде водена от автомобил на организаторите и полицейска кола, каквито ще има и в края на колоната, което ще позволи след колоната да бъде възстановено движението на МПС и по-рано от записания краен час.

2. От 10:00 до 15:30– от път II -843, в посока улиците  „Димитър Благоев”, площад „Македония”, по бул. Съединение”, през бул. „Св. Св. Кирил  и Методий” до светофара и по ул. „Юндола” до финала на бул. Съединение” /пешеходна зона/. Състезателите ще се движат индивидуално или на малки групи. В интервалите, в които няма състезатели, могат да се пропускат автомобили към обходните маршрути, а именно:
– ул„ Юндола” – от кръстовището с бул. „Св. Св. Кирил и Методий” до  пресечката с ул.” Николай Хрелков” – обходен маршрут за целия период на затваряне бул. „Св. Св. Кирил и Методий” ул. „Лиляна Димитрова” / ул. „Евлоги Георгиев” – ул. „Тошо Стайков”
– бул. „Съединение” – от Триъгълната градинка до пл. „Македония” за обход по преценка на полицейските органи ще се използва успоредната на булевард „Съединение” улица ”Никола Вапцаров” и водещите към нея пресечни улици – „Екзарх Йосиф”, „Любен Каравелов”, „Сливница”, „Кристал”,  „Ленища”, „Васил Левски”, „Димитър Грънчаров”, „Никола Ихтимански”, „Родопи”, „Гарибалди”, „Ангел Чопев” и др.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии