18.9 C
Пазарджик
вторник, 16 юли, 2024

Учебните занятия в ДГ “Фантазия” във Велинград са възстановени

Учебният процес във велинградската детски градина „Фантазия“ е възстановен. Детското заведение вече е отоплено, след като остана без парно в следствие на замръзнал водопровод. Какво доведе до проблема и имало ли е авария по новоизградения водопровод в курорта – вижте в следващия репортаж.

 

Минусовите температури и слабият дебит на вода в последната точка на новоизградения топлопровод “Власа” доведоха до замръзване на отклонението за детска градина “Фантазия” във Велинград. Това доведе и до спиране на отоплението в детското заведение и кратко прекъсване на нормалната му работа, а оттам и до множеството коментари в социалните мрежи. С проблема лично е ангажиран и кметът на общината Костадин Коев. Според него водовземане на минерална вода преминава през няколко отговорни институции, а спекулациите за „кражба” и „нерагламентирано” водовземане са най-малкото неоснователни и не отговарят на истината.

 

Вече е извършен и цялостен оглед на топлопровода от страна на фирмата, която го изгради през 2018 година. Не е установена авария или друга причина за липсата на минерална вода за отоплението на детската градина. При оглед на присъединяването от магистрален водопровод за минерална вода към водопроводното отклонение е установено, че вследствие на ниските температури са замръзнали металните тръби, захранващи радиаторите в детското заведение. Днес учебният процес в детската градина “Фантазия” е изцяло възстановен.

 

Кметът припомня, че с изграждането на новия магистрален минерален водопровод, което започна през изминалата година, проблемът ще бъде трайно решен за всички титуляри по разрешителни, като основната цел е преустановявяне на кражбите от незаконните отклонения.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии