8.8 C
Пазарджик
понеделник, 22 април, 2024

Управлението на минералната вода във Велинград скара общинари

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Редовното за месеца заседание на Общински съвет Велинград започна с разглеждане на искането за преместване на филиала на спешна медицинска помощ. По предложение на работещите там медици за нуждите на “бърза помощ” ще бъде предоставен втори етаж от сградата на бившата общинска фирма “Стройком” на ул. “Евлоги Георгиев”. Публично общинската собственост се предоставя за нуждите на филиала за срок от 5 години. Служителите на филиала мотивират това свое предложение със сериозната епидемиологична обстановка, както и с искането на директора на МБАЛ – Велинград да организира и структурира свое спешно звено с изолатор за справяне с Ковид 19.

Единодушно съветниците дадоха и своето разрешение за искането на временен безлихвен заем. Същият ще е за сметка на централния бюджет заради възникналия временен касов разрив по бюджета на общината в резултат на занижена събираемост. Искането включва и срок на погасяване  до края на 2021 г. Заемът ще бъде размер на отрицателната разлика между плащанията по начислените задължения за текущата година на данъка върху недвижимите имоти, данъка върху превозните средства и таксата за битови отпадъци към последния отчетен период за 2020 г. и плащанията по същите показатели към същия период на 2019 г.

Не така единодушни бяха местните политици по темата с управлението на минерална вода.

В останалата част от заседанието съветниците приеха отчета за работата на  Общински съвет и дадоха своето съгласие за постаставяне на паметна плоча в „Боров парк“ на треньорката по плуване Йорданка Пенина. Тя обаче ще бъде поставена, след като бъде приета наредбата, която да регламентира тази дейност на територията на общината.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии