11.9 C
Пазарджик
вторник, 23 април, 2024

В ПГИТ “Алеко Константинов”- Велинград учредиха клуб “Млад турист”

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Професионалната гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов” във Велинград съвместно с туристическо дружество “Юндола” учредиха младежки туристически клуб. В него вече членуват 30 ученици. Основната цел, която си поставят членовете на клуб “Млад турист” е да опознаят красивите места на региона.

 

Със специално подготвен рецитал и кратка театрална сцена бяха представени интересни факти около живота и дейността на Алеко Константинов. По този нестандартен начин официално бе обявен и клуб “Млад турист”. Част от него е Александра от 11 “Д” клас. Денят на публичното оповестяване на младежкия туристически клуб също не е случайно, тъй като се случва в рамките на седмицата посветена на основоположника на организирания туризъм в България Алеко Константинов.

 

Своите поздрави към членовете на “Млад турист” отправи и председателят на туристическо дружество “Юндола” – Димитър Санкев. От името на дружеството Санкев подари на учениците карта с 525 туристически обекта с посланието да посетят. Днес част от ТД “Юндола” станаха и най-малките – децата от ДГ “Слънчице”.

 

Поздрави към младите туристи отправиха и ветераните в дружеството.

 

Откритият час на класа завърши с послания от ръководството на професионалната гимназия.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии