23.9 C
Пазарджик
петък, 14 юни, 2024

Велинград бе домакин на 59-ия национален туристически поход на жените

Жени от цяла България се включиха в 59-ия национален туристически поход на жените, чийто домакин тази година бе Велинград. Той се организира от Българска федерация по туризъм с помощта на община Велинград и Туристическо дружество “Юндола“, което чества юбилейната 100-годишнина от създаването си.

 

138 жени от 37 туристически дружества в страната взеха участие в 59-тия Национален женски туристически поход. За пет дни те преодоляха шест маршрута. Сред участничките в похода бе и Радка Тодорова от Димитровград, която участва за десета година в проявата. Женският поход се организира от Българска федерация по туризъм с помощта на община Велинград и Туристическо дружество “Юндола“, което чества юбилейната 100-годишнина от създаването си.

 

Най -възрастната планинарка, който се включи в похода бе 84-годишната Неда Панайотова от Велинград . Тя получи специална грамота от кмета на Велинград Костадин Коев. 59 -тият национален поход на жените се проведе в чест на Националния празник -3 март и 8 март – Международния ден на жената.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии