30.9 C
Пазарджик
вторник, 16 юли, 2024

Велинград отбеляза Бабинден

Без тържества Велинград отбеляза Бабинден. Кметът Костадин Коев награди най-добрите акушер-гинеколози за изминалата година. По традиция в курорта бе обявен и призът на национално ниво на Българското дружество по акушерство и гинекология към БЛС.

И тази година Ковид -19 стана причина за липса на тържественост и празнично отбелязване на Бабинден. Това подчерта пред отличените акушери и гинеколози от Велинград, кметът Костадин Коев.   Липсата на тържественост обаче няма да попречи на община Велинград да зарадва бабинчетата. Подаръци и картички с “наричания” са подготвени за всички записани 333 бебета, родени през 2021 година. На територията на общината първото бебе е проплакало в 18.20 часа в първия ден на новата година. То е момче и носи името Асен Спасов. В курорта обаче спазиха традицията като връчиха наградите за най-добър акушер-гинеколог на България и на Велинград. Кметът Костадин Коев награди изявените лекари и акушери на 2021-та година.  Плакети и ваучери за СПА-процедури получиха д-р Стефан Глухов и д-р Здравко Жерев и акушерките Фатиме Старкова и Светла Семчева.

Призът „Най-добър акушер-гинеколог” на България тази година отива при проф. Емил Ковачев. Всяка година носителят на националния приз се определя от Българското дружество по акушерство и гинекология към БЛС.

Подробности вижте в репортажа

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии