17.9 C
Пазарджик
събота, 15 юни, 2024

Велинград постави нов световен рекорд

990 великденски яйца бяха боядисани във Велинград. В инициативата, която се проведе в курорта, се включиха точно хиляда доброволци. С това България вече влезе в книгата с рекорд за „Гинес“ за най-много боядисани яйца. Така водещият Тити Папазов даде началото на подобряването на рекорда на Гинес за най-много боядисани яйца. 

 

Всеки от доброволците имаше 3 минути, за да потопи в боята своето яйце и да го оцвети. Специална комисия проследи боядисването, след което описа колко точно са здравите яйца. От общо 1000, Велинград успя да боядиса 990. Досегашният рекорд е поставен във Вашингтон и при него са били боядисани 582 яйца. Така курортният град успя да постави нов рекорд и ще влезе в книгата на Гинес за най-голямото боядисване на великденски яйца в света.

 

Хора от цялата страна се включиха в мащабната инициатива, а събраните средства са в подкрепа на един от патроните на града – духов оркестър и мажоретен състав “Димитър Мечев”.

 

Процедурата по вписването на Велинград в книгата на Гинес ще отнеме няколко месеца, уточниха още организаторите. А поставянето на рекорда се оказа истински празник, в който се включиха и любимите поп изпълнители Павел и Венци Венц.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии