21.8 C
Пазарджик
петък, 12 април, 2024

Велинград ще търси туристи чрез немските здравни каси

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Бъдещото развитие на туризма и балнеолечението във Велинград обсъждаха представители на бранша на специална кръгла маса в курорта. В рамките на форума обект на дискусия бе и работата с немската здравна каса и немските туристи, пред които ще бъде презентирана СПА столицата на Балканите

Едно от най-работещите сдружения на хотелиерите е това във Велинград. Оценката направи в рамките на кръглата маса вицепрезидентът на Европейската СПА асоциация /ESPA/ Сийка Кацарова. Тя поздрави бранша, затова че са намерили добрата формула да работа с местната власт.

Сийка Кацарова припомни, че на 20 септември страната ни подписа споразумение с асоциацията на немските здравни каси. На база на този акт България е призната за дестинация, в която се реинбурсират средствата за рехабилитация и превенция в амбулаторни условия.

Специалистите в сектора говориха и за проблемите. Значително по-опитмистична бе Сийка Казарова.

В резултат на добрите взаимоотношения между туристическия бранш и местнат власт Велинград вече бе представен на голямо туристическо изложение в Германия, като работата по рекламата на курорта ще продължи.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии