14.9 C
Пазарджик
четвъртък, 23 май, 2024

Велинградчани искат ново и компетентно ръководство във ВиК дружеството

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Жители на велинградския квартал Каменица поискаха от общинските съветници и кмета в курорта незабавни мерки за справяне с водната криза. Те настояват и за спешни промени в ръководството на водното дружество, в което според тях липсват специалисти и достатъчно подготвени хора, които да решат проблемите в сектора.

 


Редовното заседание на местния парламент стартира с гражданско недоволство. Жители на квартал “Каменица“ поискаха вода и нормални условия за живот от управляващите. Според хората безводието е в резултат на недостатъчно компетентните действия от страна на водното дружество. Кметът Костадин Коев не се съгласи с отправените обвинения. Той припомни за отнесения водопровод Водев чарк, спрения Легуринец, както и за всичко направено от неговия екип. Последваха и още граждански въпроси, изцяло свързани с работата на общинското водно дружество.

 

Кметът Коев бе категоричен, че водоемът не е спукан. През изминалите дни е имал проблем с един уплътнител, който вече бил сменен. Градоначалникът призна, че общината не разполага с нужните средства за подмяна на цялата ВиК мрежа в “Каменица“, но поетапно вече се работи.

 

Многократно жителите на “Каменица заявиха, че не обвиняват кмета за липсата на вода, а ръководството на водното дружество във Велинград. И затова поискаха реформи.

 

Въпроси за липсата на вода в “Каменица“ официално отправиха и съветниците от сдружението “Бъдеще за община Велинград”. Те също настояват за реформи във водния сектор в курорта.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии