1.9 C
Пазарджик
четвъртък, 22 февруари, 2024

Велинградчани излязоха на протест срещу 5G станция на мобилен оператор

Така нареченият “диетичен стол” във Велинград, който от години се руши и е сборище на наркозависими, ще приюти база на мобилен оператор. Затова съвсем случайно разбират живеещи в района, след като работници прокопават улица и изграждат шахта за оптично трасе. Дни по-късно на покрива на рушащата се сграда започват изграждането и на съоръжения за мобилна клетка. Това изкара живеещите в квартала на протест, а те не допуснаха служители на компанията да работят по изграждането на базовата станция.

Пред екипът ни хората заявиха, че са притеснени и от изградените съоръжения по безстопанствената сграда. Според тях монтираните стълби представляват допълнителна опасност за техните деца.

Хората поискаха съдействието и на общината. Това обаче се оказва трудно, защото собственик на рушащата се сграда е Министерството на Здравеопазването.

Работна група от представители на протестиращите и община Велинград взе решение да сезира незабавно отговорните институции, както и собственика на сградата. Те ще настояват дори за незабавното премахване на сграда, която представлява опасност за живеещите в квартала.

Подробности вижте в репортажа.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии