18.9 C
Пазарджик
неделя, 16 юни, 2024

Велинградската група „Вела“ спечели златен медал от фестивал на любовта

Дамите от велинградската група “Вела” спечелиха третото издание на националния фестивал “Празник на любовта и виното”. Те се изправиха срещу изпълнители от цялата страна.

 

С общо три изпълнения групата за стари градски песни “Вела” впечатли професионалното жури на фестивала посвет на виното и любовта в Етрополе. Велинградските самодейци вдигнаха на крака, както публиката, така и журито с професионалното отношение. Дамите се представиха с тригласно пеене и жив съпровод. Заради дългогодишното старание, труд и не на последно място голямата любов към музиката, съвсем закономерно групата печели и първото място на конкурса. Дамите от група “Вела” са се конкурирали с повече от 30 състава от цялата страна. Нелеката задача да определи победителя е имало жури с председател Бони Милчева.

 

Групата за стари градски песни “Вела” е създадена през 1991 година от Илия Керин известен като Кардаша към читалище “Васил Левски”. От 18 години неин ръководител е Иван Пещерски. Кметът на община Велинград Костадин Коев също засвидетелства своето уважение и признание. Той лично поздрави дамите, като им пожела здраве и още много призове от различни конкурси. “Благодаря ви, че рекламирате града ни и доказвате, колко стойностни и талантливи хора живеят във Велинград. Продължавайте да го правите, аз вярвам във Вас”, заяви Коев. А дамите от “Вела” вече се готвят за следващата си изява и за завоюването на още отличия.

 

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии