16.9 C
Пазарджик
понеделник, 20 май, 2024

Велинградски празници на културата стартират на 7 юли

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Седмица ще продължи тазгодишното издание на „Велинградски празници на културата“. Те ще стартират на 7 юли с празничния спектакъл „Аз обичам Велинград“. От администрацията в курорта обаче обещават културни прояви през цялото лято, като кулминацията на празниците ще бъде в първите дни на месец септември. Тогава градът ще отбележи 70 години от своето създаване и 10 години от получаване на приза „Спа столица на Балканите“.

 

През месец юли тази година ще се проведе 46-то издание на „Велинградски празници на курлтурата“. Празничната програма започва още сутринта с тържествена литургия, след която е предвидено посрещане на родопската теснолинейка и откриване на седмия фолклорен танцов фестивал „Хоро при извора“. Тържественото откриване на празниците ще бъде на сцена на централния паркинг в града, а не на обичайното място – площад „Николай Гяуров“, поради ремонтни дейности в курорта. В празничната програма на 7 юли е предвиден спектакълът „Аз обичам Велинград“ с атрактивен гост изпълнител, който организаторите все още пазят в тайна.

 

В тазгодишната програма на празниците намира място също утвърденият вече фестивал „Дъга над Клептуза“, пленер-живопис „С Велинград в сърцето“, детското „Синьо лято“ . В неделния 8 юли голям концерт ще има ансамбъл „Българе“, на 10 юли тийн звездата Гери Никол. В програмата е включен също рок театърът „Аспарух – битката при Онгъла“ с група Епизод, който ще е на 11 юли и концерт на Поли Генова, насрочен за 13 юли. Закриването на празниците ще бъде на 15 юли. Те, както и всички културни прояви в курорта това лято, са посветени на 70-та годишнина от създаването на града и 10 години от получаване на приза „СПА столица на Балканите“.

 

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии